Frontpage

26-07-06

CRONICA NEGRA

 

Lluny del perill i a uns dies d'arribar a casa, me permet escriure-vos el que ha estat la cronica negra del Broad Peak durant els 28 dies que hem estat en el campament base. Crec no hi ha el perquè amagar-ho mentres es conti amb respecte i delicadesa, ja que es la realitat de la muntanya.

Si no ho he fet abans, ha estat per respecte i la tranquil.litat de les nostres famílies. He d'avisar abans de la descripció que la nostra expedició no ha sofert cap contratemps greu amb excepció dels mals de coll, d'esquena i algunes diarrees. Tots arribarem sans i estalvis a casa.

Tot va començar amb la caiguda dins una cruïlla del glacial de 20 metres d'un espanyol d'una expedició internacional. L'accidentat va acabar amb un trenc al cap e hipotèrmia. Un dels expedicionaris nostres va ajudar en el rescat.

El mateix vespre un austríac demanava auxili per walkie des del fals cim a 8.024 m. per a ell i un company seu que estava més greu, no podien seguir baixant desprès d'haver passat una nit a 8.000 fent un bivac i sense fogones per hidratar-se. Al dia següent, Jorge Egocheaga (un dels metges de l'expedició asturiana), desprès d'haver fet cim el dia anterior des del c.b. va poder pujar fins passat el c.4 a 7.500 m. on va trobar l'austríac que demanava auxili baixant acompanyat d'un membre de l'expedició polaca. Assistit amb oxigen, dexametasona i adrenalina i desprès d'una aturada cardíaca aconseguiren baixar-lo i evacuar-lo amb helicòpter. Pel seu company no es va poder fer res, i el seu cos descansa a vint metres del cim. Per altra banda, un membre de l'expedició eslovaca d'edat avançada va patir un principi d'edema pulmonar baixant del cim desprès d'haver passat mes de setze hores sense hidratar-se. L'alpinista baixà amb ajuda d'altres fins al c.b. on es recuperà aviat.


 I fins aquí la crònica negra del que hem viscut en el Broad Peak el temps que hi hem estat. Una vegada més podem pregar (aquest cop a Alà) haver arribat sans i estalvis.

Gràcies a tots els qui ens heu seguit i fins aviat.

Atentament, Llàtzer.Click para ampliar Click para ampliar Click para ampliar Click para ampliar