Frontpage

"Gobernar significa rectificar. "
Confucio
----------------------




Andreu Julià i els funcionaris de l'Ajuntament


Andreu Julià s'ha jubilat després de 27 anys al servei de l'Ajuntament de Palma. Oficial del cos de bombers, només va exercir activament durant set anys.

Escric aquestes línies des de la solidaritat personal i política cap a una persona, un funcionari que volent treballar per l'Ajuntament i els ciutadans de Palma ha vist com dia rere dia se'l deixava de banda. Ha estat anys sense ni un espai físic per poder fer feina!

Aquest fet és el més lamentable i escandalós que he vist mai des que em dedic als afers públics. Uns governs del PSOE i del PP que consentien que una persona cobràs sense fer feina. Evidentment això va perjudicar n'Andreu funcionarialment, però sobretot personalment.

Andreu Julià és una d'aquestes persones serioses, moderades i justes. Haver de viure la injustícia en la seva pell haurà estat ben desagradable. A més, n'Andreu era i és una persona disposada a ajudar, a col·laborar, a treballar; una persona que no parla malament de ningú, fins i tot d'aquells que l'han tengut apartat de les seves feines.

Quants d'Andreus Juliàs podem trobar dins l'Administració pública? És aquest l'únic cas que existeix? Massa vegades s'ha acusat els funcionaris de no fer feina, de no complir amb les seves obligacions. Jo he pogut comprovar que hi ha més funcionaris que compleixen amb la seva feina que no polítics. He pogut comprovar que els responsables polítics tampoc ni saben ni cerquen implicar els funcionaris en la planificació i la gestió del treball diari: He pogut comprovar que molts de funcionaris podrien donar més si fossin estimulats com es fa a algunes empreses privades. Per al govern del PP la pau social és pagar més doblers. Per al PSM la pau social és incentivar, animar, ser justos, valorar, donar millor servei, implicar i que cadascú quedi satisfet amb la seva tasca diària i amb el servei que ofereix a la ciutadania. S'ha de tenir en compte els coneixements i les experiències dels funcionaris, s'ha de recuperar el diàleg i les bones maneres, s'ha de posar fre a les discriminacions salarials i laborals, s'ha de recuperar la normalitat en la cobertura de vacants i hi ha d'haver transparència absoluta en els processos de promoció vertical. Són alguns elements que pens que hem de tenir en compte.

Lamentablement les coses no són així. La realitat és molt més dura. La realitat és el que li ha passat a Andreu Julià. La realitat són conflictes continus. La realitat són polítics que ni tant sols mai han saludat els funcionaris que estan sota la seva responsabilitat. Com volem oferir un millor servei als ciutadans? És una evidència que el camí no és aquest. Clar que és difícil dirigir el conjunt de funcionaris que hi ha a Cort, però és possible fer-ho d'una altra manera.

Deia el periodista Pep Matas que Andreu Julià els havia donat a tots una lliçó de dignitat. Hi estic d'acord. N'Andreu ha perdut moltes de coses, feina, força, il·lusió, però no ha perdut ni la dignitat ni les bones maneres. Això és realment important, Andreu. Avui en dia la dignitat es perd sovint i les bones maneres quasi no existeixen.

Per això, Andreu, cal agrair-te que no hagis abandonat aquest camí, que hagis estat digne, que hagis continuant ajudant aquells que t'ho demanàvem...

Gràcies, Andreu. Viu aquesta jubilació amb alegria perquè aquells que hem tengut la sort de conèixer-te sabem la veritat, sabem de la teva predisposició i sabem que pots tenir la consciència ben tranquil·la. Sens dubte tendràs la consciència més tranquil·la que molts d'aquells que han estat responsables de la teva situació.

Pere Muñoz Perugorria, portaveu del PSM a l'Ajuntament i candidat a batle de Palma

 

Pere Muñoz. Portaveu Municipal del PSM a Cort.

Fuente/// http://www.diaridebalears.com/opinio.shtml?2731+6+157435