Frontpage



Un bomber de Palma sofreix un greu accident quan feia un curs a Lleida

La víctima estava realitzant unes pràctiques de rescat en aigües braves quan es va ofegar



G.P. Palma.

Miquel Ballester, bomber de Palma, va ingressar ahir en un hospital de Lleida en estat molt greu després d'ofegar-se mentre participava en un curs de rescat en torrents i aigües braves en el municipi de Llavorsí, a l'esmentada província catalana.

El bomber realitzava el curs amb 13 companys i aquestes pràctiques estan integrades dins de les activitats de formació que duen a terme els Bombers de Palma a nivell oficial. Després de tenir constància de la gravetat de l'accident, Manuel Nieto, cap dels Bombers de Palma, es traslladà a Lleida per conèixer de primera l'estat de Miquel Ballester, casat i de 42 anys.

Les males notícies que arribaven al parc de bombers durant la jornada d'ahir també van provocar commoció entre els seus companys. Els Bombers de Palma van realitzar el curs, entre altres motius, arran dels temporals del passat mes d'octubre. Diversos torrents de l'Illa es van desbordar i, per exemple, es va haver d'actuar en el rescat d'una turista que va morir en caure el seu cotxe al torrent de Puigpunyent. Dos dels seus companys de feina van acudir a Llavorsí l'any passat i van comprovar la idoneïtat del curs com a formació.

El municipi de Llavorsí es troba a la comarca lleidatana del Pallars Sobirà i està especialitzat en turisme i activitats d'aventura, com a descens de barrancs, ràfting o piragüisme ja que per dins del poble passa el riu Noguera Pallaresa.

Ahir al matí, Ballester i els seus companys, acompanyats per un monitor, duien a terme les pràctiques del curs de rescat en torrents i aigües braves, amb vestits de neoprè i tenien tot el material necessari. El bomber de Palma va entrar en un remolí, va tenir problemes per sortir a causa de la força de l'aigua i es va ofegar. Ballester va ser rescatat amb una parada cardíaca. Durant un quart hora li practicaren maniobres de reanimació i van aconseguir remuntar-lo. Tot seguit va ser evacuat en helicòpter a l'hospital Arnau de Vilanova. A darrera hora de l'horabaixa d'ahir el seu estat era molt greu. Estava ingressat en l'UCI, amb respiració assistida i tenia afectat el cervell i els pulmons.

A l'hora del tancament d'aquesta edició, els metges estaven pendents d'una millora per poder practicar-li un escàner i conèixer l'estat de salut del bomber.

Font//   http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?3518+3+202552