Els Bombers acusen Cort de no prioritzar la seguretat

Manifesten en el ple el "desprestigi" al qual consideren que els sotmet la regidora Angélica Pastor, qui defensa la seva gestió

MARTÍ GELABERT Palma 

“No podem tolerar que aquest govern sigui còmplice d'una estratègia de desgast i desprestigi en comptes de prioritzar el més important: la seguretat”. Així s'ha expressat l'associació professional Bombers de Palma aquest dijous en el ple de Cort. Un més, repetint la dinàmica mensual des de principi d'any. I segons apunten, perquè no els queda més remei: "Som aquí, de nou, i tant de bo sigui la darrera vegada. No volem tornar a més plens, però lamentablement la situació és crítica i hem de recordar-ho”.

La gestió del cos de Bombers per part de Seguretat Ciutadana ha fet esclatar els ànims. Es veuen marginats, perquè l'àrea d'Angélica Pastor centra més esforços en la Policia Local. De fet, que aquests funcionaris depenguin de Pastor va ser una de les primeres mesures que l'equip de govern va prendre per aplicar més eficàcia amb vista a la lluita contra la corrupció a la Policia municipal. Els Bombers critiquen que les seves demandes no s'atenen.

“No podem tolerar un incompliment continuat de lleis laborals, de convenis reguladors o de la llei de prevenció de riscos laborals”, han continuat en la seva intervenció en el ple. Diuen que els vehicles estan “obsolets amb riscos qualificats pel servei de prevenció com a intolerables”. En aquesta direcció, diuen que es perd pressupost pels equips d'aire, no es poden renovar uniformes i adverteixen que “no podem endur-nos els tòxics i cancerígens dels incendis a casa”.

Angélica Pastor se'n defensa

Pastor, però, ha sortit en defensa de la seva gestió. “Treballam en les reivindicacions, parlam de molts milions i no tenc la partida suficient per totes les peticions”, ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació. La regidora ha recordat que el pressupost també es veu agreujat pels 3,2 milions d'euros de lloguer del parc de Bombers -que vol tenir en propietat- i ha apuntat que totes les qüestions que tenen a veure en seguretat laboral ja estan en marxa per ser resoltes.

Els protestants també demanen que si el servei no té personal suficient, es convoquin places de manera immediata. Critiquen que, a través de Seguretat Ciutadana, “es confonen privilegis amb drets dels treballadors”. Més contundents, asseguren que Pastor ha passat “mitja legislatura sense gestionar un dels dos serveis de la seva competència”.

Això sí, els Bombers diuen que assisteixen al ple amb voluntat d'oferir la mà i que “no tot està perdut. La solució és fàcil i ràpida”. En concret, es demana que la gestió dels Bombers es dugui a terme per una regidoria “amb temps, recursos i, sobretot, voluntat d'arreglar els nostres gravíssims problemes”.

La delegada sindical de CCOO, María José Busquets, ha demanat el relleu de Pastor i de la regidora de Govern Interior i Funció Pública, Aurora Jhardi, a causa de la “gestió caòtica” que hi ha en temes de personal des que es va dividir en les dues regidories. “Continuam sense poder tirar endavant una política de personal coherent”, ha conclòs.

Fuente// http://www.arabalears.cat/balears/Bombers-acusen-Cort-prioritzar-seguretat_0_1802219896.html