Frontpage

"Si haces una cosa más de una vez puedes obtener mejores resultados."
JOHN CAGE
----------------------
Palma


El Cos de Bombers reforça les patrulles de vigilància forestal a tot el municipi

Les accions de prevenció han registrat un increment del 220% el darrer any a PalmaJOAN C. PALOS. Palma.  Diari de Balears – 22-07-2005

Des de l'1 de juny, el Cos de Bombers de Palma ha tornat a activar el pla de vigilància forestal del municipi. Es tracta d'una acció preventiva consistent en la neteja i millora de les rutes forestals de la ciutat, especialment al voltant del castell de Bellver i Na Burguesa, a més de fer recorreguts diaris.

Arran de l'incendi forestal de Guadalajara, en el qual ja han cremat més de 12.000 hectàrees, les patrulles dels Bombers de Palma es reforcen dos dies a la setmana amb la presència de patrulles de la Policia Local. El cap del Cos de Bombers de Palma, Manuel Ángel Nieto, anuncià que ja es treballa en la redacció del pla integral de prevenció de Palma. Una iniciativa en què es preveu, a més de la protecció de la massa forestal, la prevenció d'incendis a col·legis, edificis i la conservació de les boques d'incendis.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Maite Jiménez, i el cap del Cos de Bombers de Palma, Manuel Ángel Nieto, presentaren la memòria d'actuacions corresponents a l'any 2004. D'aquesta en destaca, precisament, l'increment de fins a un 220% en el nombre d'accions preventives desenvolupades els darrers dotze mesos.

Jiménez informà també que l'equip de Govern ja ha començat a fer feina en la redacció del pla territorial d'emergències del municipi de Palma. El pla podria entrar en marxa el 2006 i amb ell es pretén avaluar els riscs possibles, comptabilitzar els mitjans de què es disposa i distribuir els mètodes d'actuació.

Segons es desprèn de la memòria del cos, els bombers realitzaren devers 5.337 serveis reactius i preventius durant el 2004. D'altra banda, el temps de resposta s'ha rebaixat fins als 7 minuts i 11 segons, més pròxim a la mitjana europea. Per millorar encara més els resultats, l'Ajuntamentprevist incrementar la dotació del cos a Palma amb 11 noves places, fins assolir una plantilla de devers 250 bombers.

Fuente// http://www.diaridebalears.es/segona.shtml?-1+3+144904